Keyif Yapılası Mekanlar #1


Sonbaharın gelmesi demek eşle dostla sıcak bir kahve eşliğinde güzel bir vakit geçirmek demek..
Üniversiteler de açılınca haliyle zorunlu olarak İzmir'e okumaya gelenler ve İzmir'i bilmeyenler için şu ana kadar gezip gördüğüm, severek vakit geçirdiğim mekanları sizlerle paylaşmak istedim. Yeni gelenler için hem rehber niteliğin de olur hemde keşfetmemiş olanlar içinse yeni bir yer olur diye düşündüm. 
Bir mekana gittiğim de ilk önce oranın iç-dış dizaynı beni etkiler. Eğer soğuk ve cansız renkler varsa negatif enerji aldığımdan gitmek istemem açıkçası. Aynı zaman da ilgili çalışanların olması ve menüdekilerin içeriği ile aynı ürünler gelmesi de ayrı önemli benim için. Titiz olanlarınız vardır illaki, bu saydığım yerlerin tuvaletleri de hijyenik. Şimdilik ilk üç tanesini tanıtımını yapacağım, daha sonraki yazım da ise devamı gelecek!
Şimdi hazırsanız başlıyorum:

80's Cafe- Bostanlı

Burayı adeta öyle bir benimsedim ki, kendi evim gibi hissettiğim yerlerden ilk ve tek yer 80'ler! Kaba bir yorum olacak belki ama boş muhabbet yapmaya gelen, ona buna laf atan, insanları rahatsız eden kişilerin bulunmaması ile adeta kendini koruma altına almış. Genelde 17-25 yaş gurubun takıldığı, sessiz sakin, ister yanına kahve söyle kitabını oku istersen arkadaşlarınla takıl. Kimsenin kimseye karışmadığı nadir işletmelerden biri olması ile Bostanlı da oturanların adeta göz bebeği olmuş durumda. Güler yüzlü ve ilgili çalışanların olması, aynı zamanda sokak hayvanlarını sahiplenmesi ile diğer kafelerden ayrılmakta. Ev yapımı kekleri (özellikle mozaik pastayı yemelisiniz!) ve içecekleri (ev yapımı limonatasını içmeden gitmeyin derim :) ) ile gidip görülmesi gereken yerlerden biri.

Adres:   2008 Sk 1a Bostanlı/İZMİR



Pasaport Kahve Diyarı-Alsancak

Eğer kordonda püfür püfür deniz havası alıp aynı zaman da hoş vakit geçirmek isteyenler için mükemmel bir tercih olacaktır. İki katlı olması ile ister körfezi yukarıdan izleyin isterseniz açık alandan iskele keyfi yapın. Sandalyelerin sıkışık olmadığı bol havadar olan Kahve Diyarı bana göre işini en iyi yapan, en güler yüzlü personeli çalıştıran İzmir'deki tek Kahve Diyarı. Yemekleri, atıştırmalıkları ve waffle da ise kalitesini korumakta. 

Adres:Atatürk Cad. No:140, Pasaport/ İZMİR



Varuna Gezgin-Cafe Del Mundo-Alsancak

Adımınızı atar atmaz kendinizi mekanın içinde kaybettiğiniz, duvarlara bakmaktan boynunuzun ağrıdığı, çalışanların samimi ve sıcak kanlı olması, değişik aktivitelerin yapıldığı, öğrenciler başta olmak üzere gençlerin favori Cafe Del Mundo'ya kesinlikle gelmelisiniz. Pub da takılmayı sevenler için güzel bir alternatif olacaktır.
Merak edenler için fiyat lisetesi tıklayın.

Adres:Kıbrıs Şehitleri Caddesi  No:13 Muzaffer İzgü Sokak  Alsancak / İZMİR


 Sizler de umarım benim gibi memnun kalırsınız !
Sevgiler!







Keyif Yapılası Mekanlar #1 Keyif  Yapılası Mekanlar #1 Reviewed by Miss B. on Eylül 28, 2016 Rating: 5

1 yorum:

  1. Merhaba :)

    Öncelikle bu güzel blogu hazırladığınız için tebrik ediyoruz sizi :)

    Blog tutan arkadaşlarımıza akılda kalır daha iyi bir adres sunabilmek için domain sponsorluğu yapmaktayız.

    Eğer siz de creamive.blogspot.com.tr'den ziyade www.creamive.com gibi bir adres üzerinden yayın yapmak isterseniz, bizlere https://www.creamive.com/ sitemizden ulaşabilirsiniz.

    Bloglamaya devam etmeniz dileğiyle :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.