Spor Günlüğüm #2 | Spora Başlamadan, Motive Olmak



Her bayan yada spor yapmaya başlayan herkes için, motive olmak spor yapmaktan daha zorlu bir süreçtir. Spor yaparken, hareketlere odaklanmanız için, belli bir hedefiniz olmalıdır. Bunu da motivasyonla direk ilgisi bulunmaktadır. 

Peki nasıl motive olacağım diyorsanız :

-İlk öncelik şart kesinlikle ve kesinlikle PES ETMEMEK. İlk iki hafta yapıp, sonra ben kilo alıyorum veremiyorum demeye başlayıp, sporu yarıda kesiyorsunuz. Yapmayın ! Bunlar hemen olacak şeyler değildir. Hemen sonuç vermesi neredeyse imkansızdır. En az iki ay yapmalı ve sonucu gözlemlemelisiniz.

-Not tutmayı ihmal etmeyin. Küçük bir ajanda alın. Spora başlamadan önce 
  • Kaç kilo olduğunuzu,
  • Vücut ölçülerinizi
  • Kaç bardak su içtiğinizi 
Yazıp, bunları düzenli olarak kontrol edin. Kontrol etme sıklığı size kalmış.

-Motive edici resimler bulun ve hayat hikayelerini dinleyebileceğiniz kişilerle tanışın. İnanın size çok daha farklı bir görüş açısı sağlayacaktır.

-En önemlisi inanın ! İnanmak başarmanın yarısıdır. İnandığınız sürece beyniniz de size ayak uydurmaya çalışıp, organlarınızı sisteme koyacaktır.

Gelin kimler nasıl kilo vermiş onları dinleyelim:


İki çocuk annesi Joanna Boyles, evde kilo vermeye karar vermiş. Evde dabıl, lastik ve videolar izleyerek nasıl egzersiz yapıldığını kendi imkanları ile öğrenmiş. Ne zaman yapamayacağına karar verip bıraktığında, çocukları onu motive edip Joannaya yardımcı olmuşlar.

45 pounds = 20.41 kg vermeyi başarmış.












Katherine Berman ve Sophia LaMontagne, Georgetown da cup kek dükkanlarına sahip iki işletmeci. Bir gün bir kararla fikirlerini değiştirip, kilo vermeye karar verirler. İki arkadaş birbirlerini motive ederek her gün, 6 mile (9,5 km) yürüyerek ve sağlıklı beslenmeye başlayarak toplamda:

100 pounds = 45 kg vermeyi başarmışlar.












Clara hayatını obeziteyle geçirmek zorunluluğun da olmadığını fark etmiş ve torununun Clara'yı teşvik etmesi ile diyet yapmadan kilo vereye karar vermiş. Porsiyonlarını azaltıp, sağlıklı beslenmeye kendini adayan Clara, bununla birlikte egzersizlerle kendini desteklemiş. 5 yıl için de bu görüntüye ulaşmış.

243 pounds = 110 kg vermiş.









Çevirilerini kendim yaptım. Bunun gibi daha fazla öykü okumak istiyorsanız kaynagını aldığım redbookmag tıklamanız yeterli.










Motive olmak görüldüğü gibi çok kolay. Önemli olan onu düzenli bir şekilde uygulayabilmek.
Daha sağlıklı günlere sevgiler...












Spor Günlüğüm #2 | Spora Başlamadan, Motive Olmak Spor Günlüğüm #2 | Spora Başlamadan, Motive Olmak Reviewed by Miss B. on Şubat 21, 2016 Rating: 5

4 yorum:

  1. Motive olamk, kararlı olmak çok önemli. Bir de seni destekleyenler olmalı çevrende:)

    YanıtlaSil
  2. bu resimler inanılmaz motive edici inan iradesine hakim olduktan sonra herseyi basarır

    YanıtlaSil
  3. motivasyon kesinlikle çok önemli..

    YanıtlaSil
  4. işte tamda bu motivasyondan bana da lazım :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.